جهت برقراری تماس با همکاران ما می‌توانید با شماره تلفن  021-79439 تماس بگیرید.

جاب آفر / انواع مشاغل آزاد برای مهاجرت کاری به آلمان
انواع مشاغل آزاد برای مهاجرت کاری به آلمان
زمان تقریبی مطالعه: 7 دقیقه

انواع مشاغل آزاد برای مهاجرت کاری به آلمان

سمیرا رسائی زاده 02 فروردین 1403 زمان تقریبی مطالعه: 7 دقیقه

فهرست مطالب

امروزه فری لنسری یکی از شغل های محبوب در میان بسیاری از افراد است مخصوصا کسانی که با تکنولوژی سرو کار دارند، راحت تر می توانند، در مشاغل آزاد مشغول به کار شوند. در آلمان هم افراد زیادی خواستار انجام مشاغل آزاد هستند، زیرا به این صورت ساعت کاری انعطاف پذیر است و با افراد زیادی در حین کار سروکار ندارند. برای اینکه بتوانید اطلاعات بیشتری درباره مشاغل آزاد برای مهاجرت کاری به آلمان پیدا کنید، با آسان سفر همراه باشید.

تعریف مشاغل آزاد در آلمان

فریلنسر کسی است که بدون استخدام در یک شرکت یا بدون مشخص کردن ساعت کاری برای خود کار می کند و در واقع رئیس خود محسوب می شود. بر طبق قانونی که در آلمان تعریف شده است، افرادی که به مشاغل زیر مشغول هستند، جزو فری لنسرها محسوب می شوند:

دامپزشکمعلمنویسندهدانشمندهنرمند
معلمسخنرانمهندسشیمی دانحسابدار
نقشه بردارمعمارپزشکنماینده مالیاتی مشاور مالیاتی
دندانپزشکمربیوکیلوکیلنهادهای مشاوره
خبرنگارمترجمخلبانحسابدارفیزیوتراپیست

این لیست تنها دسته ای از مشاغلی است که می تواند به عنوان مشاغل آزاد در آلمان محسوب شود، به طور کلی هر شغل دیگری که شرایط ذکر شده را داشته باشد، می تواند جزو این دسته قرار بگیرد.

تفاوت بین فریلنسر، بازرگان و خوداشتغال در آلمان

شغل آزاد در آلمان

یکی از نکاتی که باید به آن توجه داشته باشید، این است که تفاوت هایی مابین یک خوداشتغال و یک فریلنسر وجود دارد. با وجود اینکه هر دو برای کسی کار نمی کنند، اما باز هم تفاوت هایی با یکدیگر دارند. در این حالت باید گفت که فردی که به صورت فریلنسری کار می کند، از اسم خود استفاده می کند، اما افراد خود اشتغال از یک اسم تجاری برای کار خود بهره می برند. همینطور باید به این موضوع اشاره کرد که در حالت خود اشتغالی فرد باید اسم خود را در اداره کسب و کار آلمان ثبت کند، اما در حالت فری لنسری نیازی به این کار نیست و در این حالت مالیات زیادی از شما دریافت نمی شود.

مزایای مشاغل آزاد در مهاجرت کاری به آلمان

انعطاف پذیری

کار در مشاغل آزاد در آلمان به شما این امکان را می دهد که برنامه خود را کنترل کنید، می توانید تا زمانی که دوست دارید کار کنید، روزهای فراغت خود را به سادگی برنامه ریزی کنید و صبح ها را به پیاده روی بگذرانید.

مقالات مرتبط

مزایای مالیاتی

کار به عنوان فریلنسر در آلمان باعث می شود تا هزینه های کمتری برای مالیات پرداخت کنید. آیا دوست دارید تا یک لپ تاپ جدید یا سیستم نرم افزاری بهتری داشته باشید؟ کم شدن هزینه های مالیاتی باعث می شود تا بتوانید بهتر درآمد خود را کنترل کنید و این مورد تنها به کم شدن هزینه های مالیات ختم نمی شود، بلکه هزینه های رفت و آمد هم به محل کار هم کاهش می یابد.

فرصت های متنوع

اقتصاد شکوفا آلمان، یک محیط کاری پویا با فرصت های شغلی آزاد در زمینه های مختلف ایجاد می کند. آلمان مکانی عالی برای کار است، اگر در هر زمینه ای تخصص دارید، خواه فناوری، طراحی یا مشاوره، در همه این زمینه ها نیاز به فری لنسرهای مستقل افزایش یافته است. پس می توان گفت که تنوع در قطب اقتصادی اروپا به طیف گسترده ای از فرصت های شغلی ختم شده است.

تعادل زندگی کاری

با فریلنسینگ، تعادل بین کار و زندگی دیگر تنها یک کلمه رایج نخواهد بود بلکه این یک واقعیت است! تصور کنید زمان بیشتری را با عزیزان خود می گذرانید، به دنبال علایق شخصی خود هستید، یا حتی یک سفر غیرمنتظره به مناظر آرام جنگل سیاه یا شهرهای زیبا در امتداد جاده رمانتیک داشته باشید. Freelancing به شما این امکان را می دهد که این کار را انجام دهید، به شرطی که تلفن شما باتری کافی و حافظه داشته باشد!

شغل آزاد در کنار یک کار تمام وقت در آلمان

مشاغل آزاد در آلمان و اتحادیه اروپا به طور فزاینده‌ای محبوب هستند و گزارش‌های رسمی تخمین می‌زنند که در سال 2025، 43 میلیون کارگر پلت فرم در این حوزه فعالیت می کنند. یکی از مهمترین عوامل محبوبیت فری لنسری داشتن مسئولیت های مالیاتی کمتر است، با این حال بهتر است تا نکات زیر را در نظر داشته باشید. هنگامی که می خواهید یک شغل دوم داشته باشید، باید حتما به کارفرما اطلاع دهید، زیرا در برخی از شرکت ها قراردهایی وجود دارند که کار جانبی به عنوان فری لنسری ممنوع اعلام شده است.

درآمد جانبی شما نیز مشمول مالیات بر درآمد خواهد بود و باید آن را در اظهارنامه مالیاتی خود اعلام کنید. به یاد داشته باشید که آلمان یک سیستم مالیاتی تصاعدی دارد، بنابراین درآمد اضافی ممکن است، شما را به یک گروه مالیاتی بالاتر سوق دهد، اگرچه بسیاری از افراد ناشناس گزارش می دهند که این تنها در صورتی اتفاق می افتد که شما در یک سیستم B2B کار می کنید.

باید سوابق جداگانه و دقیقی را برای درآمد و هزینه های فریلنسری خود نگه دارید. این کار زندگی شما را در هنگام تشکیل اظهارنامه مالیاتی آسان‌تر می‌کند و می‌تواند به شما کمک کند تا هزینه‌های قابل کسر برای بهینه‌سازی مالیات‌های خود را شناسایی کنید.

شروع کار به عنوان فریلنسر در آلمان

فری لنسر در آلمان

اکنون که مزایا و جنبه‌های کار به عنوان فری لنسر را به شما توضیح دادیم، بهتر است تا نگاهی هم به نحوه شروع یک شغل آزاد در آلمان داشته باشیم:

الزامات قانونی

حتی قبل از شروع کار به عنوان فری لنسر، درک الزامات و تعهدات قانونی در آلمان بسیار مهم است. در اینجا مراحل کلیدی برای شروع آمده است:

ثبت

آلمان بین مشاغل تجاری (Gewerbe) و مشاغل مستقل (Freie Berufe) تفاوت قائل می شود. مورد دوم نیازی به ثبت نام در دفتر تجارت  (Gewerbeamt) ندارد. فریلنسرها در مشاغل خلاق، علمی، آموزشی یا مرتبط با سلامت عموماً تحت “Freie Berufe” قرار می گیرند و فقط باید در اداره مالیات محلی (Finanzamt) ثبت نام کنند. آنها همچنین باید یک شماره مالیات (Steuernummer) دریافت کنند. شما مرتباً کلمه Freiberufler  را خواهید شنید و بهتر است که بدانید این واژه به معنی فری لنسر است.

ثبت مالیات

دریافت شماره مالیات (Steuernummer) در آلمان به چند مرحله نیاز دارد:

  • آدرس خود را در یک اداره ثبت محلی (Bürgeramt) ثبت کنید.
  • پس از ثبت آدرس، به اداره مالیات محلی به اسم Finanzamt مراجعه کنید.
  • فرم Fragebogen zur steuerlichen یک فرم هشت صفحه ای است که برای دریافت شماره مالیاتی فریلنسر مورد نیاز است. آن را تکمیل کنید و شماره مالیاتی شما سه تا شش هفته بعد ارسال خواهد شد.
  • فریلنسرها و کارگران خوداشتغال آلمانی به Steuernummer برای صدور فاکتورها و پردازش صحیح مالیات بر درآمد شغل آزاد خود نیاز دارند. بسیاری از مشتریان فاکتورها را بدون Steuernummer شما نمی‌پذیرند، زیرا این یک الزام قانونی است.

بیمه

قدم بعدی تعیین نوع بیمه است. در این حالت دو نوع بیمه برای شما توصیه می شود که یکی بیمه درمانی یا Krankenversicherung و دیگری بیمه Haftpflichtversicherung است. بیمه درمانی که برای تمام ساکنین آلمان اجباری است و هزینه های درمان و مراقبت های پزشکی را پوشش می دهد، اما بیمه مسئولیت اجباری نیست، با این حال ما به شما توصیه می کنیم که این بیمه را هم تهیه کنید. در مواردی که مشکلی برای خانه ای که در آن ساکن هستید، پیش بیاید یا حوادث دیگر می توانید، پول مناسبی از بیمه دریافت کنید.

اجازه کار مستقل در آلمان

برای اینکه بتوانید به عنوان یکی از مشاغل آزاد در آلمان کار کنید، باید ابتدا اجازه کار به شما داده شده باشد. در واقع اگر در برگه اقامت شما کلمه Erwerbstätigkeit gestattet عنوان شده باشد، یعنی مشکلی در این خصوص ندارید.

ثبت نام کار آزاد در آلمان

برای ثبت نام خود به عنوان یک فری لنسر باید بعد از ملده کردن در آلمان و دریافت شماره مالیاتی به اداره مالیات مراجعه کرده و فرم مالیات را پر کنید. اما افرادی که در مشاغلی مانند دندانپزشکی، حسابداری، وکالت، پزشکی و … کار می کنند باید مدارکی هم مبنی بر اینکه می توانند ،در این مشاغل کار کنند ارائه دهند.

شرایط کار به‌عنوان فریلنسر در آلمان

کار در آلمان

برای اینکه بتوانید تحت عنوان فری لنسر در این کشور کار کنید، باید ویزای آلمان را دریافت نمایید. به طور کلی پارامترهای لازم برای کار به عنوان یک فری لنسر به شرح زیر است:.

  • همانطور که پیش تر به آن اشاره کردیم، شغلی که قرار است در آن مشغول به کار شوید، در دسته فریلنسر طبقه بندی شده باشد یا اینکه در دسته یکی از مشاغلی باشد که می توان آن را به عنوان فریلسنری در نظر گرفت.
  • کاری که قرار است انجام شود باید برای آلمان منفعت اقتصادی به همراه داشته باشد.
  • متقاضی باید ثابت کند که افرادی خواهان کار با او هستند و همچنین باید مدارکی مبنی بر استخدام شما توسط آن ها وجود داشته باشد. لازم نیست که این مدرک به صورت قرارداد باشد، بلکه حتی در قالب یک نامه هم ارزش خود را خواهد داشت.
  • شخص باید تمکن مالی مورد نیاز برای زندگی در آلمان را داشته باشد.
  • آدرس فرد باید در اداره ثبت محلی آلمان به ثبت رسیده باشد.
  • افرادی که سن بالای 45 سال دارند، باید ثابت کنند که در زمان بازنسستگی از پس هزینه ها برمی آیند.

ویزای فریلنسری آلمان

مشخصا افرادی که پاسپورت اروپا را دارند، برای مهاجرت کاری به آلمان نیازی به ویزا ندارند و تنها کافی است تا در بخش اداره مهاجرت اسم خود را ثبت نام نمایند و همینطور کد مالیاتی را هم باید دریافت کنند.

اما اشخاص دیگری که از کشورهایی مانند ایران هستند، باید ویزای آلمان را دریافت نمایند که برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید، با کارشناسان ما تماس بگیرید.

مدارک لازم برای درخواست ویزای آلمان

  • پاسپورت
  • دو عکس بیومتریک
  • بیمه مسافرتی
  • فرم ویدکس
  • رسید پرداخت هزینه ویزا
  • رزومه
  • گواهی های کاری
  • تمکن مالی
  • مدرک تحصیلی
  • ثبت آدرس جدید در آلمان

هنگامی که با ویزای آلمان به این کشور وارد شدید، سه ماه فرصت دارید تا آدرس خود را ثبت نمایید. مدارکی که برای اینکار نیاز دارید، شامل موارد زیر می شوند:

  • قرارداد اجاره خانه
  • فرم ثبت نام
  • گذرنامه

افتتاح حساب بانکی به‌عنوان فریلنسر در آلمان

یکی دیگر از کارهایی که به محض ورود به آلمان باید انجام دهید، افتتاح حساب بانکی است. ایرانیان فقط می توانند در تعداد کمی از بانک های آلمان حساب باز کنند که در این حالت ضروری است تا به چند بانک سر بزنید. خوشبختانه کارمندان بانک به زبان انگلیسی هم تسلط دارند و می توانید به راحتی برای خود یک حساب بانکی باز کنید.

پست بعد
پست قبل

مقالات مرتبط

پست‌ها و مقالات مرتبط با این پست را می‌توانید از اینجا پیدا کنید
مطالب بیشتر
کافی شاپ های مونترال راهنمای سفر

کافی شاپ های مونترال

قدم زدن در خیابان های مونترال کانادا و هوای خنکی...

راهنمای سفر | 27 خرداد 1402

دعوت نامه کاری آلمان جاب آفر

دعوت نامه کاری آلمان

دعوت نامه کاری می تواند در مسیر گرفتن ویزای کاری...

جاب آفر | 3 فروردین 1403

تفاوت کارآفرینی و استارتاپ چیست؟ استارتاپ ویزا کانادا

تفاوت کارآفرینی و استارتاپ چیست؟

با این که صاحب یک استارتاپ یا کارآفرین می تواند...

استارتاپ ویزا کانادا | 3 فروردین 1403

انواع مشاغل آزاد برای مهاجرت کاری به آلمان جاب آفر

انواع مشاغل آزاد برای مهاجرت کاری به آلمان

امروزه فری لنسری یکی از شغل های محبوب در میان...

جاب آفر | 2 فروردین 1403

دریافت وقت مشاوره