ویزا چیست؟

ویزا یا روادید همانند مجوزی برای ورود به کشورهای خارجی عمل می‌کند؛ البته این مجوز به طور مشروط صادر می‌شود و با توجه به نوع ویزا مدت زمان اقامت و شرایط آن متغیر می‌باشد. تمام افراد پیش از اقدام برای سفرهای برون مرزی یا همان سفر به خارج از کشور باید درخواست ویزا و یا درخواست روادید بدهند. مدارک لازم برای درخواست انواع ویزا یا انواع روادید با توجه به هدف از سفر متفاوت هستند. برای درخواست انواع ویزا از قبیل ویزا توریستی یا ویزا گردشگری، ویزا تحصیلی، ویزا کاری و غیره می‌توانید با کارشناسان ویزا در آسان سفر تمام بگیرید و مشاوره رایگان دریافت کنید. در ادامه مطلب با آسان سفر همراه باشید تا از شرایط صدور انواع ویزا، مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزا، نحوه اخذ ویزا، تفاوت ویزای مولتی و سینگل، محدودیت های صدور مطلع شوید.  

انواع ویزا | انواع روادید

انواع ویزا یا انواع روادید بر اساس هدف شما از سفر صادر می‌شود؛ به همین دلیل، شرایط صدور ویزا، روش های صدور ویزا و مدارک مورد نیاز برای درخواست ویزا با توجه به نوع آن متفاوت است. برای سفر به بعضی از کشورها مثلا اخذ ویزای آمریکا فارغ از اینکه هدف شما از سفر تفریحی، تحصیلی، کاری، سرمایه گذاری و یا هر چیز دیگری باشد باید ماه‌ها و یا حتی یک سال قبل وقت مصاحبه سفارت آمریکا بگیرید. اما برخی از کشورها که به ایرانی‌ها ویزا بدو ورود (Visa on Arrival) یا ویزا الکترونیکی (ٍE-Visa) می‌دهند شرایط راحت‌تر و سریع‌تری برای صدور ویزا دارند. در ادامه همراه با آسان سفر باشید تا با انواع روادید و شرایط صدور روادید آشنا شوید.

ویزا بدو ورود (Visa on Arrival)

ایرانی‌ها برای سفر به برخی از کشورها می‌توانند با ویزای بدو ورود یا ویزای فرودگاهی سفر کنند. این نوع ویزا که نام دیگر آن ویزا محض ورود است معمولا در فرودگاه، مرز زمینی، و یا بندر ورودی به کشور مقصد صادر می‌شود. برای اخذ ویزای محض ورود نیازی ندارید که از چند ماه قبل به سفارت درخواست ویزا بدهید.

ویزا الکترونیکی (ٍE-Visa)

برخی از کشورها برای سهولت و سرعت روند کار، ویزا را به صورت الکترونیکی صادر می‌کنند؛ و از آنجایی‌که صدور این نوع ویزا به صورت کامپیوتری است، قبل از سفر در گذرنامه شما ثبت نمی‌شود. برای سفر به کشورهایی که ویزای الکترونیکی صادر می‌کنند نیازی به گرفتن وقت سفارت و مصاحبه ندارید و مدت زمان درخواست تا صدور بسیار کوتاه و سریع است. برای درخواست ویزا الکترونیکی باید به سایت سفارت کشور مورد نظرتان مراجعه کنید، فرم درخواست ویزا را به صورت آنلاین تکمیل و ثبت کنید؛ و در مرحله آخر هزینه را با مستر کارت، ویزا کارت و یا هر نوع حساب بانکی بین المللی پرداخت می‌کنید. اگر مستر کارت ندارید یا به اندازه کافی به زبان انگلیسی مسلط نیستید، می‌توانید از شرکت‌های مهاجرتی معتبر همانند آسان سفر برای درخواست ویزای الکترونیکی یا پرداخت ارزی کمک بگیرید.

تفاوت ویزا مولتی با ویزا سینگل

احتمالا اصطلاحات ویزای مولتی (ویزا مالتیپل) و ویزای سینگل را بارها شنیده‌اید و حتما برایتان این سوال پیش آمده که ویزای مولتی و ویزای سینگل چه تفاوتی باهم دارند. ویزا مولتی به معنای ویزای چند بار ورود است؛ یعنی با گرفتن ویزای مولتی می‌توانید با توجه به دوره اعتبار ویزا چندین بار به کشور مقصد بدون نیاز به درخواست مجدد صدور روادید سفر کنید. ویزا سینگل به معنای یک بار ورود است و همانطور که ازنام آن پیدا است با گرفتن ویزا سینگل تنها یک بار اجازه ورود به کشور مورد نظرتان را دارید. در نتیجه تفاوت ویزای مولتی با ویزای سینگل در تعداد دفعات ورود به کشور خارجی و مدت زمان اعتبار ویزا است.

تقسیم بندی انواع ویزا (انواع روادید)

همانطور که در ابتدای مطلب گفتیم با توجه بر اینکه هدف شما از سفر چیست نوع ویزا، شرایط صدور ویزا و مدارک لازم برای اخذ ویزا متغیر خواهد بود. تقسیم بندی انواع ویزا (انواع روادید) به ترتیب زیر هستند:

ویزای توریستی

ویزای مسافرتی یا ویزای گردشگری برای مسافرانی که با هدف گردشگری، تفریح و بازدید از جاذبه های گردشگری سفر می‌کنند صادر می‌شود. مدت زمان اعتبار ویزا توریستی با توجه بر مقصد سفر متفاوت است. با اخذ ویزا مسافرتی شما می‌توانید برای مدت زمان محدودی در کشور مقصد با هدف گردشگری اقامت داشته باشید، اما تا قبل از گذشتن تاریخ اعتبار ویزا باید خاک آن کشور را ترک کنید. همچنین، توجه داشته باشید که با ویزای گردشگری اجاز کار یا تحصیل را ندارید.

ویزا تحصیلی

نوع دیگر ویزا، ویزای تحصیلی است و برای افرادی که از دانشگاه پذیرش می‌گیرند صادر می‌شود. اعتبار ویزا تحصیلی با توجه بر مدت زمان تحصیل صادر می‌شود و بعد از اتمام تحصیل به دانشجو حدود 6 ماه فرصت می‌دهند تا کار پیدا کند، و بعد از گذشت این مدت اگر دانشجو موفق به پیدا کردن کار نشد باید خاک آن کشور را ترک کند. قوانین اجازه کار با ویزای تحصیلی دانشجو با توجه به مقصد سفر متفاوت است. نکته دیگری که باید مد نظر داشته باشید این است که داشتن پذیرش تحصیلی تضمینی برای صدور ویزا نخواهد بود و ممکن است سفارت درخواست ویزا را ریجکت کند.

ویزای کاری

یکی از بهترین و کم هزینه‌ترین انواع ویزا، ویزا کاری است. بسیاری از کشورهای دنیا برای افراد متخصصی که درخواست کار می‌دهند دعوتنامه ارسال می‌کنند و از این طریق فرد می‌تواند به سفارت درخواست صدور ویزای کاری بدهد. افرادی که با هدف کار سفر می‌کنند می‌توانند با ویزای کاری همسر، فرزندان و یا پدر و مادر خود را نیز به عنوان همراه ببرند.

ویزای ترانزیت

ویزا ترانزیت نوعی ویزا است که شما اگر مجبور به توقف در یک فرودگاه برای تغییر هواپیما باشید صادر می‌شود. با ویزای ترانزیت می‌توانید به مدت محدودی در مقصدی که ترانزیت شده‌اید تا فرا رسیدن زمان پرواز بعدی توقف داشته باشید.

ویزای درمانی 

ویزا درمانی یا ویزا پزشکی برای افرادی که با هدف درمان به خارج از کشور سفر می‌کنند صادر می‌شود. مدت زمان اعتبار ویزا پزشکی با توجه به شرایط بیمار و روند بهبودی او متغیر است. افرادی که به خاطر بیماری‌های خاص برای درمان مجبور به سفر هستند با نامه پزشک می‌توانند برای ویزای درمانی یا ویزای پزشکی درخواست بدهند.

ویزای بازدید از اقوام و بستگان

ویزا بازدید از اقوام و بستگان در صورتی صادر می‌شود از طرف اقوام درجه 1 یا درجه 2 که مقیم کشور مقصد هستند برای شما دعوتنامه ارسال شود. شما با در دست داشتن دعوت نامه و مدارک مورد نیاز سفارت که یکی از مهم‌ترین آن‌ها تمکن مالی است می‌توانید به سفارت درخواست صدور ویزا دیدار از خانواده و بستگان بدهید.

  • برخی دیگر از انواع ویزا عبارتند از ویزا نخبگان، ویزا هنرمندان، ویزا ورزشی، ویزا زیارتی، ویزا سرمایه گذاری، ویزا اخذ اقامت، ویزا ثبت شرکت، ویزا سیاسی و مواردی از این قبیل هستند.

محدودیت های ویزای توریستی

با اخذ ویزا مسافرتی شما تنها می‌توانید برای مدت زمان محدودی در کشور مقصد به منظور گردشگری و تفریح اقامت داشته باشید. محدودیت های ویزا توریستی شامل ممنوعیت کار، تحصیل، تجارت، و یا اقامت دائم و طولانی مدت است. افرادی که با ویزا گردشگری سفر می‌کنند تنها اجازه بازدید از جاذبه های گردشگری و تفریح هستند و اجازه هیچگونه فعالیت تجاری ندارند. یکی دیگر از محدودیت های ویزای توریستی مدت زمان اقامت است؛ مسافر موظف است قبل از زمان باطل شدن ویزا به کشور خود بازگردد، در غیر اینصورت مشمول جریمه و یا حتی ممکن است محروم از سفر مجدد به آن کشور شود.

مدارک مورد نیاز برای درخواست ویزا توریستی

سوالات متداول مشتریان آسان سفر

خیر. ایرانیان برای سفر به استانبول یا شهرهای دیگر ترکیه نیاز به دریافت ویزا توریستی به ترکیه ندارند. با پاسپورت ایرانی سفر بدون ویزا به ترکیه فراهم است.

سوالات آفیسر سفارت هنگام مصاحبه در سفارت در مورد هدف سفر، اقوام درجه یک در کشور مقصد سفر، علت انتخاب آن کشور برای سفر، منبع درآمد شما، شغل پدر و مادر، تحصیلات، سوابق کاری، محل اقامت و یا هتلی که رزرو کرده‌اید، تاریخ برگشت به ایران، سوشیال تای در ایران (اعضای خانواده، همسر و یا فرزندان) و غیره است.

داشتن دعوتنامه از فردی که اقامت دائم دارد همانند ضمانتی برای برگشت شما عمل می‌کند و شانس صدور ویزا توسط سفارت را افزایش می‌دهد.

برای ورود به تمامی کشورهای حوزه شینگن شامل اتریش، بلژیک، بلغارستان، کرواسی، قبرس جنوبی، دانمارک، استونی، فنلاند، فرانسه، آلمان، یونان، مجارستان، ایرلند، ایتالیا، لتونی، لیتوانی، لوکزامبورگ، مالتا، هلند، لهستان، پرتغال، رومانی، اسلواکی، اسلونی، اسپانیا و سوئد نیاز به اخذ ویزای شینگن دارید.

شرایط صدور ویزای توریستی شنگن در دوره کرونا با توجه به قوانین کشور مقصد و آمار کرونا متغیر است. برای اطلاع از امکان صدرو ویزا توریستی شنگن باید به سایت سفارت کشور مقصد مراجعه کنید و یا با کارشناسان ویزا شنگن در آسان سفر تماس بگیرید.

پیگیری درخواست روادید با توجه به نحوه درخواست شما متفاوت است. برای پیگیری درخواست روادید می‌توانید از طریق سفارت کشور مقصد سفر به صورت آنلاین، کارگزاری ویزا، یا شرکت خدمات مهاجرتی که با آن قرارداد دارید اقدام کنید.  

صدور ویزای توریستی آمریکا برای ایرانیان کمی دشوار ولی امکان پذیر است. درصورت داشتن تمکن مالی مناسب و سوشیال تای به راحتی می‌توانید ویزای توریستی آمریکا را بگیرید.

 بله ویزای توریستی ایتالیا برای ایرانیان در دوران کرونا بدون نیاز به مصاحبه در سفارت صادر می‌شود. البته ممکن است با توجه بر افزایش آمار کرونا برای مدتی متوقف شود. برای اطلاع از شرایط صدور ویزا توریستی ایتالیا می‌توانید به سایت سفارت ایتالیا مراجعه کنید و یا با کارشناسان ویزا آسان سفر تماس بگیرید.

مدارک مورد نیاز برای درخواست ویزا توریستی یا ویزا مسافرتی (ویزا گردشگری) با توجه به نوع ویزا یا روادید متغیر هستند. هر کشوری برای صدور روادید گردشگری قوانین مختلفی دارد، به همین دلیل باید با توجه بر درخواست کشور مقصد مدارک خود را آماده کنید. اما به طور کلی برای گرفتن ویزای توریستی هر کشوری نیاز به پاسپورت یا گذرنامه با حداقل 6 ماه اعتبار، عکس پرسنلی که در 6 ماه اخیر گرفته باشید، تمکن مالی، گواهی اشتغال به کار یا گواهی اشتغال به تحصیل، فرم درخواست ویزا و رسید پرداخت هزینه ویزا دارید.

خیر اگر ویزای شما ریجکت شود هزینه استرداد نمی‌شود.

ویزا توریستی و یا هر نوع ویزای دیگری ممکن است به دلایل مختلفی ریجکت شود. قوانین ویزا برای ایرانیان متاسفانه بسیار سخت‌گیرانه است و درصورتی که آفیسر گمان کند احتمال عدم برگشت شما به ایران و اعلام پناهندگی بالا است بدون شک ریجکت خواهید شد. عوامل موثر دیگر در ریجکتی ویزای مسافرتی نداشتن گردش مالی مناسب و تمکن مالی کافی است. همچنین، اگر سوابق سفر به کشورهای حوزه شنگن و یا کشورهای آسیایی مثل چین و سنگاپور داشته باشید فرایند اخذ روادید گردشگری برایتان راحت‌تر خواهد بود.

سامانه روادید الکترونیکی وب سایتی است که به صورت آنلاین روادید و یا همان ویزا را صادر می‌کند.

اعتبار ویزا توریستی با توجه بر نوع ویزا، هدف از سفر و قوانین کشور مقصد متغیر است.

نام دیگر روادید همان ویزا است که سفارت کشور مقصد سفر به درخواست مسافر صادر می‌کند.  

ویزا یا روادید مجوزی است که به صورت مشروط و با مدت زمان اعتبار متغیر با توجه به هدف از سفر و نوع ویزا برای ورود به کشورهای خارجی صادر می‌شود.

ویزای توریستی مجوزی برای ورود به کشورهای خارجی است.

لغو روادید تفاهم نامه‌ای است که بین دو کشور امضا می‌شود تا شهرواندن آن دو کشور برای سفر نیازی به گرفتن ویزا نداشته باشند. به طور مثال علت عدم نیاز دریافت ویزا توریستی ترکیه برای ایرانی ها تفاهم نامه‌ای است که در زمان آتاتورک بین ایران و ترکیه امضا شد. در برخی موارد ممکن است تفاهم نامه لغو روادید به صورت یک طرفه انجام شود؛ مثلا مردم ایران برای سفر به مقصدی باید ویزا بگیرند ولی مردم همان مقصد می‌توانند بدون ویزا به ایران سفر کنند.

روادید نام دیگر همان ویزا است که از سوی سفارت کشوری که قصد سفر به آن را داریم صادر می‌شود.